Zeeuws Vlaamse kust bij ondergaande zon

 

Formaat: 53 x 40 cm exclusief passepartout
Status: In expositie, te koop: € 460,- (inclusief lijst en passepartout)

Beschrijving:
Weergave van een kustlandschap in de schemering. De lucht is een canvas van zachte paarse, gele en oranje tinten, van een zonsondergang. De zachte hellingen en zachte randen van de wolken voegen een vredige sfeer toe aan het tafereel.

Het middelste gedeelte van het kunstwerk bestaat uit zandduinen, met zachte hellingen die naar de waterkant leiden. Deze duinen hebben een natuurlijk, aards palet van bruin en bruin, wat doet denken aan droog zand. Een onderscheidend kenmerk van het schilderij is het water dat is vastgelegd in verschillende tinten blauw, waardoor reflecties zichtbaar zijn die uit de lucht kunnen komen of die wijzen op ondiep, kalm water dat doorgaans wordt aangetroffen in getijdenpoelen of lagunes.

Op de voorgrond wordt de textuur van het water weergegeven met zichtbare penseelstreken die een gevoel van beweging in het water creëren. De afbakening tussen de zandbanken en het water suggereert een intergetijdengebied, waar het getij zich terugtrekt en de zandbodem zichtbaar wordt.

Over het geheel genomen geeft het schilderij een gevoel van rust en natuurlijke schoonheid, waarbij het rustige moment wordt vastgelegd waarop het land de zee ontmoet onder een uitgestrekte, open hemel. De sfeer is contemplatief en sereen en nodigt de kijker uit om even te pauzeren en de stilte van de scène in zich op te nemen.

Reacties

Populaire posts