Kerk in polderGrootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 68 bij 48 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 420


Dit is een aquarel van een landelijk landschap dat wordt gedomineerd door een grote rode bakstenen kerk met een prominente toren. De architectuur suggereert een Hollands of Belgische invloed, een historisch gebouw gezien het klassieke ontwerp. Een rij bomen met groene lentebladeren omlijnt een pad of weg die naar de kerk leidt, wat de vernieuwing van het leven in het seizoen aangeeft.

Links van het pad ligt een vaart, omzoomd door bloeiende planten, met een charmante houten poort die de toegang tot deze serene omgeving lijkt te markeren. Het groen is overvloedig aanwezig, wat duidt op een goed onderhouden landelijke omgeving. Aan de rechterkant is een open veld met in de verte nog een rij bomen, waardoor de diepte van het landschap wordt vergroot.

De lucht is geschilderd met zachte blauwtinten en zachte wolken, wat een rustige en heldere dag suggereert. Dit, gecombineerd met het levendige groen en het aquarelmedium, geeft de scène een luchtige en rustige kwaliteit. Het schilderij roept door de combinatie van natuurlijke en architecturale elementen een gevoel van rust en tijdloosheid op.

Reacties

Populaire posts