Kerk in Kortenhoef

 Grootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 40 bij 54 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 470

Dit is een aquarel met een schilderachtig landelijk tafereel. Een kerk met een hoge torenspits en kruis staat te midden van weelderig groen, bomen en struiken. Op de voorgrond worden kinderen van opzij en schuin van achteren gezien, gekleed in een roze jurk, de jongens in korte broek en overhemd. Ze kijken naar houten boten die langs de rivieroever zijn aangemeerd. De rivier weerspiegelt de lucht en het omringende gebladerte. Aan de oever is een kleine steiger te zien, het suggereert een rustige plek om te contempleren of te vissen. De algehele sfeer is sereen en landelijk en doet denken aan een warme, rustige zomerdag.

Kortenhoef heeft de cultuurliefhebber veel te bieden. In het dorp staat dit goed onderhouden kerkje uit de veertiende eeuw. Aan het eind van de negentiende eeuw kwamen er veel schilders van de Haagse School hierheen. En de schrijver Nescio vond in Kortenhoef inspiratie voor veel van zijn verhalen.

Reacties

Populaire posts