Stilleven met groente


Status: te koop, grootte: 50 * 70 cm Prijs: zonder lijst en passepartout, 650 Euro

Dit levendige aquarelschilderij toont een kleurrijke stillevenscène tegen een warme, zonnige achtergrond. De zon domineert de linkerbovenhoek; de felgele en oranje stralen stralen naar buiten en vullen de hemel met een warme gloed. Vogels vliegen in de verte, wat bijdraagt ​​aan de idyllische omgeving.

Op de voorgrond is een scala aan verse groenten kunstig gerangschikt op een houten oppervlak. Het assortiment omvat een papieren zak boordevol sperziebonen, verder zijn er, onder meer,  paarse aubergines, rode paprika, flessen-pompoen, ananas-kers en groene kruiden. Een pot gevuld met feloranje tomaten zorgt voor een vleugje huiselijkheid. Een boeket roze bloemen in een pot rechts geeft een decoratief en delicaat tintje aan de compositie.

De scène wordt omlijst door blauwe en groene wervelende plantenranken en roze bloesems, wat het natuurlijke en organische gevoel van het schilderij versterkt. De combinatie van warme en koele kleuren, samen met de gedetailleerde texturen van de groenten en de expressieve penseelvoering, zorgt voor een levendige en uitnodigende sfeer.

Reacties

Populaire posts