Wandelen in de polder bij Tienhoven


Status: te koop, grootte: 55 * 43 cm
Prijs: zonder lijst en passepartout, 450 Euro

De setting is een landelijk landschap, een verwilderd veld of weiland. Op de voorgrond staat een houten hek met drie verticale palen; de middenstijl heeft een gebroken horizontale balk, terwijl een weelderige begroeiing van groen zich eraan en eromheen vastklampt. Op een van de paaltjes is een kleine, oranje routemarkering aangebracht, wat erop wijst dat dit pad bedoeld is om te wandelen of wandelen.

Voorbij het hek strekt zich een onverharde weg of een landelijke weg uit naar het midden van de grond, die lichtjes buigt. Aan de linkerkant van het pad bevindt zich een dicht stuk hoog, droog riet of gras, wat een textuur contrast aan het tafereel toevoegt. Rechts valt een solitaire struik of kleine boom op met een robuust en bladachtig uiterlijk.

Verderop, op de middellange afstand, loopt een figuur weg van het gezichtspunt, wat een gevoel van schaal geeft en een menselijk element aan de scène toevoegt. De figuur staat te ver weg om details te onderscheiden, maar ze dragen bij aan het gevoel van openheid en rust.


De horizon wordt gemarkeerd door een lijn van laag groen en wat verre bomen of struiken kunnen zijn, onder een bleke hemel met zeer subtiele hints van blauw en mogelijk bewolking. De algemene indruk is die van een vredige, natuurlijke omgeving die u kunt ervaren tijdens een ontspannen wandeling op het platteland. Het kunstwerk vangt de essentie van een rustig, landelijk landschap, en het aquarelmedium geeft een zachtheid aan het landschap.

Reacties

Populaire posts