Zon aan horizon in QueenstownGrootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 59 bij 39 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 370

Een aquarel die een sereen uitzicht op de bergen aan het meer vastlegt. De compositie is evenwichtig tussen de lucht, de bergen en het water, met een brede horizontale verdeling over het midden. De lucht is afgebeeld met zachte, vegende penseelstreken, waardoor een bewolkte lucht ontstaat met een vleugje geel aan de horizon, wat een zonsopgang suggereert. Een zonnestraal verlicht een nevel-band. Onder de hemel duiken in de verte grillige bergtoppen op, weergegeven in gedempte tinten, wat een gevoel van diepte en sfeer geeft.

Het water is geschilderd in verschillende blauwtinten en weerspiegelt de lucht erboven met zachte rimpelingen die een kalm oppervlak aangeven. Aan de linkerkant is er een weelderig groen bos dat afdaalt naar de waterkant, gemarkeerd met gele accenten, wat wijst op zonlicht dat door de bomen filtert of op de veranderende kleuren van het gebladerte.

De algemene sfeer van het schilderij is rustig en stemmig, met een kleurenpalet dat vroeg ochtendlicht suggereert. De zachte overgangen tussen de elementen van de compositie roepen een gevoel van rust en natuurlijke schoonheid op. Het schilderij is omlijst met een eenvoudige gele rand die de kleuren binnen het schilderij aanvult.

Reacties

Populaire posts