Avondlicht op de kust van Zeeuws Vlaanderen


Status: verkocht
Beschrijving:
Dit is een schilderij met een rustig strandtafereel bij zonsondergang. De lucht is een mix van zachte paarse, blauwe en oranje tinten, die de vredigheid van de avond suggereren. Onder de hemel bevindt zich een reeks zandduinen in het midden, met schaarse vegetatie en houten hekken die loodrecht op de toeschouwer staan en naar het water leiden. Deze hekken worden gebruikt om erosie onder controle te houden en om gevoelige delen van het strand te beschermen.

Op de voorgrond bevinden zich plassen water, getijdenpoelen, die de kleuren van de lucht weerspiegelen, waardoor een serene en reflecterende sfeer ontstaat. Het water is geschilderd in blauwtinten met highlights die de aanwezigheid van zachte rimpelingen suggereren. Het zand rond het water is weergegeven in aardse tinten, met donkere gebieden die op nattigheid kunnen duiden, wat erop wijst dat het tij onlangs is teruggetrokken.

De algehele compositie straalt een gevoel van kalmte en natuurlijke schoonheid uit, typisch voor kustlandschappen. De schilder heeft met succes de rustige majesteit van de scène vastgelegd met een harmonieus palet en zachte overgangen tussen kleuren.


Reacties

Populaire posts