Rondje om de kerkGrootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 67 bij 47 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 480


Deze aquarel legt een straatbeeld van een lopende wielerwedstrijd vast. Het uitkijkpunt bevindt zich vanaf de straatkant, waar toeschouwers in de rij staan om de passerende fietsers te zien. Links staat een prominente figuur van een ouder echtpaar; de man draagt een blauw-witte outfit, terwijl de vrouw in geel is. Ze kijken aandachtig naar de race. Verderop op het trottoir zijn andere toeschouwers gefocust op de fietsers, waaronder een figuur in een blauw jasje en een spijkerbroek.

In het midden van de compositie zijn de wielrenners afgebeeld, gekleed in kleurrijke racekledij. De groep zit dicht op elkaar, wat het competitieve karakter van de race suggereert. Ze rijden op racefietsen en hun houding geeft beweging en snelheid aan.

Op de achtergrond staan weelderige groene bomen en typisch stedelijke elementen zoals een straatlantaarn en verkeersborden, die bijdragen aan het gevoel van locatie. De architectuur van de gebouwen doet denken aan Zuid Nederland of België, met rode daken en lichtgekleurde muren. Het schilderij is omlijst met een witte rand, waardoor het lijkt op een afbeelding in een afbeelding. Rechtsonder zijn de initialen van de kunstenaar en de datum zichtbaar. De algehele sfeer van het schilderij is levendig en geeft de essentie weer van een dorpsgemeenschap evenement.

Reacties

Populaire posts