Zonnige dag in bevroren woud


Grootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 29 bij 39 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 330

Dit schilderij legt een dicht en enigszins spookachtig bostafereel vast in de winterse schemering of zonsopgang, zoals aangegeven door het zachte, gloeiende licht dat van achter de bomen lijkt te komen. Het licht verspreidt zich door het bos en creëert een wazige, mystieke sfeer.

De bomen zijn grotendeels kaal, met verwarde takken die naar boven reiken, en een paar hebben bladeren in verschillende tinten groen, wat erop wijst dat het misschien al vroeg in de lente is, wanneer het bos net uit zijn winterslaap begint te ontwaken. Het kreupelhout is weergegeven in een reeks paarse en bruine tinten, wat een contrast vormt met de meer ingetogen kleuren van de bomen en het licht dat door het bladerdak filtert.

De lucht vertoont blauwe plekken die door de verder bewolkte atmosfeer gluren, en de manier waarop het licht wordt weergegeven geeft het tafereel een lichtgevende kwaliteit. Er heerst een gevoel van rust en stilte in deze natuurlijke omgeving, en je kunt bijna de frisse lucht van een bos voelen aan het begin van het seizoen. Het schilderij nodigt uit tot contemplatie en roept de serene, zij het enigszins ongemakkelijke schoonheid van het bos op.
 

Reacties

Populaire posts