Le Jardin des Quatres Saisons (50*70 cm)Grootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 67 bij 48 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 510


Dit is een aquarel van een landelijke tuin, gevuld met een verscheidenheid aan vegetatie en structuren. De lucht erboven is een dynamische mix van blauw met wit en paars getinte wolken.

In de onderstaande scène is op de middelste grond een traditionele windmolen te zien, een opvallend gebouw dat een klassieke Europese, charme aan het landschap toevoegt. Er zijn verschillende rijen bomen die verschillende seizoensveranderingen laten zien; sommige hebben groene bladeren, andere hebben herfstkleuren, wat aangeeft dat dit tafereel de overgang van seizoenen vastlegt.

Dichter bij de voorgrond zijn er goed georganiseerde tuinbedden met kleurrijke bloemen en planten, kasconstructies en een houten schuur. Twee mensen werken, praten en genieten van de tuin, wat een menselijk element aan het tafereel toevoegt, en er is een hek dat de tuin omlijnt, wat zorgt voor structuur en afscheiding van de velden daarachter.

De minutieuze details in de tuin, met zichtbare individuele planten en bloemen, contrasteren met de meer impressionistische behandeling van de lucht, waardoor er door het hele schilderij een gevarieerde textuur ontstaat. Over het geheel genomen is het tafereel vredig en idyllisch en wordt de schoonheid van de gecultiveerde natuur gevierd.

Reacties

Populaire posts