Beukenlaantje in het bosGrootte schilderij (exclusief passepartout) is ongeveer 67 bij 48 cm. Het schilderij is te koop (inclusief lijst en passepartout) voor € 510


Dit schilderij toont een sereen en uitnodigend bospad, met aan weerszijden hoge, robuuste bomen. De bomen zijn geschilderd met veel aandacht voor de textuur van hun schors, met verschillende tinten bruin en hints van mosgroen, wat de aanwezigheid van korstmos of mos aangeeft, wat bijdraagt aan het realisme. De bosbodem is bedekt met een laag gevallen bladeren, geïllustreerd in rijke herfstkleuren oranje en bruin, wat erop duidt dat het seizoen herfst of het begin van de winter is.

Een smal pad, badend in gevlekt zonlicht, leidt door het bos naar een helderdere open plek, waar het licht intenser lijkt te schijnen, wat mogelijk wijst op een breuk in de boombedekking of de rand van het bos. Er lijkt een kleine houten poort of hek op de open plek te staan, wat bijdraagt aan de charme van dit boslandschap.

Het bladerdak is in sommige delen weelderig met groen, terwijl in andere gebieden bomen staan die bladloos zijn of gele bladeren hebben, wat de overgang tussen de seizoenen verder suggereert. Het schilderij legt een vredig moment in de natuur vast en nodigt uit tot contemplatie en een gevoel van rust.

Reacties

Populaire posts