NGX-Charts

Wilt u een mooie data-presentatie op Internet? Wilt u die zelf bepalen of mede bepalen? Dan is NGX-charts mogelijk wat u zoekt.

Angular D3 Chart Framework heeft zeer veel mogelijkheden, soorten van grafiek, kleurenschema’s.

NGX-Charts is uniek, het is niet een wrapper voor D3, noch van enige andere chart-engine. Het gebruikt Angular om de SVG elementen te renderen, met instandhouding van snelheid en data-binding. Het gebruikt D3 voor zijn excellente mathematische functies, schaal, en assen. Door het renderen aan Angular over te laten open zich een eindeloze serie van mogelijkheden, zoals AoT (Ahead of Time compilation). Data-visualisatie is wetenschap, maar het kan ook mooi zijn. Bij het creëren van de elementen is veel aandacht geweest voor esthetiek. De stijlen zijn echter ook nog volledig aan te passen via CSS.

Ik laat hieronder een aantal grafiektypen en kleurenschema’s zien, maar het is nog geen 10% van wat NGX-Charts kan. Het geeft echter wel aan hoe mooi de vormen en  kleuren op elkaar zijn afgestemd.

En dan wat voorbeelden van kleurschema’s, en bedenk, iedere combinatie is mogelijk, en er zijn nog veel meer mogelijkheden.